torsdag 27 mars 2008

Saltvattensakvarium...

är coola!

En gemensam kompis till mig och M ringde idag och undrade om vi ville följa med till en saltvattensbutik som ligger här i Linköping, självklart tackade vi ja! Alltid kul att titta på färggranna fiskar :) Så vid 3-tiden fick jag ett ryck och bakade en nötpaj (receptet finns i boken "I mormors berså") som vi kunde ha till fika, man måste ju ha fika när man får besök! Nötkakan blir inte alltför hård, utan mer mjukseg och lite smulig. Tog väl en halvtimme att baka, sedan i ugnen. Precis när kakan blev färdig ringde kompisen och sa att vi kunde komma ner för att bli upphämtade.

Fiskarna var färggranna. Såg ett par jättesöta clownfiskliknande fiskar som var svartvita, sååå fina! Blev nu väldigt sugen att starta upp ett eget saltvattensakvarium, verkar ju inte så svårt nu när man fått reda på vad man behöver... Bara en stark pump som kan "skvalpa" vattnet runt, gör så att inte en hinna bildas på ytan. Sedan levande stenar som man staplar på varandra. De fungerar som filter till akvariet; sker nedbrytning i dem mha olika mikroorganismer. Och så salt förstås :P

Nej, nu ska jag titta på tv; Lisa Williams. Om andar och spöken etc., tycker att sånt är så spännande! Det okända är annan tv-serie som jag tycker om :)

Inga kommentarer: